Ferraboli Picnic BBQ de perfecte mini bbq voor de zomer. Super makkelijk om mee te nemen. Snel uitgeklapt en stevig voor een groot stuk vlees of een lekker stuk groente.

Deze BBQ is ideaal voor een gezelschap tussen de 2 en 6 personen. Voor grotere groepen kan je ook gemakkelijk twee mini BBQ’s naast elkaar zetten.

Deze super gemakkelijke meeneem barbecue is ideaal voor reizen, kamperen, op het strand, in het park, op balkon of in de tuin. Hiernaast zijn er honderden andere mogelijke plekken waar je deze veilige BBQ kan gebruiken. Na gebruik berg deze netjes op in een droge opberg ruimte. Zie het onderwerp: ‘’hoe bewaar ik mijn BBQ’’ voor meer informatie.

Binnen één minuut staat jouw perfecte BBQ klaar voor gebruik. Opbergen is ook zo gepiept.

Het starten met de BBQ is simpel. Je klapt de poten onder de mini BBQ vandaan en doet de deksel open. Deze dient als een windvanger waar je de zijkanten aan bevestigd. Deze zijn bevestigd door een simpele klik en klem verbinding. Hier kan het BBQ-rack tussen worden geplaatst welke op drie niveaus kan worden ingesteld. Handmatig kies je de hoogte van het BBQ rek. Hoe dichter het rek op de kolen staat hoe harder het eten warm wordt tot het gaar is. Let wel op, te lang en te dicht op het vuur kan verbrand eten als gevolg geven.

Hoe steek je de BBQ aan?

Je laat het rek even aan de zijkant. De bak van de BBQ vul je met een laagje kolen. Welke kolen moet je gebruiken voor de BBQ? Lees het artikel: ‘’Deze kolen gebruik je voor de BBQ’’. Zodra de kolen in de bak liggen leg je om de 5 centimeter een stuk of 6 aanmaakblokjes tussen de kolen en zorg dat deze bijna bedekt zijn met kolen. Je kan er een soort berg of piramide van maken. Steek de aanmaakblokjes aan en wacht tot het vuur gedoofd is en de kolen bijna wit uitslaan van de hitte. Verspreid de kolen over het gehele oppervlak van de bak (je kan ook de kolen aan één zijde van de BBQ leggen zodat je een verdeling krijgt met de warmte). Plaats het rek er overheen, wacht tot deze op temperatuur is en leg het eten er zorgvuldig op.

Welke kolen gebruik ik voor de BBQ?

De volgende onderwerpen zijn van belang bij het maken van de perfecte barbecue.

–        Houtskool

–        Briketten/briqetten

–        Aanmaakblokjes

–        Aanmaakhout/spindels

–        Smaak/flavour hout

Hoe bewaar ik mijn BBQ?

Na het gebruik van je BBQ is het van belang dat je deze eerst laat afkoelen. Dit is het beste om minstens 12 tot 24 uur in de open lucht uit te laten branden. Let wel op, als het regent dat de BBQ droog staat.

De BBQ kan ook gemakkelijk worden leeg gegooid. Doe dit wel op een plek waar de hete kolen hun hitte kwijt kunnen. Zoals in het zand of op de aarde.

Categories: BBQ Tips

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *